karriere for alvor i 1972 med albumet Rock'n 'roll Forever. Her medvirket bl.a. Øystein Sunde og Nils Petter Nyrén på gitar, mens rytmeseksjonen besto av bassisten Johnny Sareussen og trommeslageren Leif Jensen, begge på det tidspunkt med i The New Vanguards. Dette bandet gikk for øvrig under navnet New Jordal Swingers. Albumet lød svært overbevisende, spesielt en versjon av "Got A Lot of Livin' To Do" var fantastisk. Året etter kom det en oppfølger, denne gang med samme rytmeseksjon og bandnavn, men nå med Arne Schulze og Terje Rypdal som gitarister.

På dette tidspunkt var Granberg sterkt preget av 70-tallsutgaven av Elvis Presley, noe både show og påkledning bar preg av. På scenen ble han nå backet av det bandet som skulle bli det "ordentlige" New Jordal Swingers. Det kom et par album til, før han døde i 1980. Siden den gang er det kommet flere samlinger, dessuten er hans tidligste innspillinger kommet ut på nytt igjen på samlealbumene Norsk Rocks Skattkammer vol. 2: Da rocken kom til Norge, og Norsk rocks historie vol. 1.

Per Elvis Granberg

Rockesanger, 09.03.1941 - 04.02.1980. Han tilbrakte noen av sin barndoms år i USA, hvor han bl.a. fikk se Elvis Presley på fjernsyn. Granbergs artistkarriere startet rundt 1957, da han begynte å opptre i Oslo-området. Han reiste rundt med bandet The Suvenirs, og skal ifølge kilder ha hatt et fenomenalt publikumstekke. Granberg ble kåret til Oslos rockekonge i 1958, men måtte se seg slått av svenske Little Gerhard, norske Per Hartvig og danske James under Nordisk Mesterskap på Jordal Amfi i Oslo samme år. Granberg fikk imidlertid platekontrakt med Philips og utga et par singler og en EP i Norge i 1958.

Han dro til Sverige i 1959, og utga noen singler og et par ' EP-plater der på Sonet-etiketten, den siste av disse kom i 1960. Granberg tok deretter en pause, sjøl om han fortsatte å synge på hobbybasis. Han sang på en LP med Ila Storband i 1968, men fortsatte sin

Informasjonen om Per Elvis Granberg er hentet fra Norsk Pop- og Rockleksikon
www.vegaforlag.no ISBN 82-92489-09-6

Nok et av fotograf Tore Fredenlunds blinkskudd fra Nordisk mesterskap på Jordal i 1958. Her Per Elvis Granberg sammen med de drivende musikerne i Souvenirs. Bak til venstre skimtes så vidt Jan Berger med sin Skau gitar.