Arne Schulze

Arne Schulze startet i Oslo-gruppen The Quivers i 1961 - en av instrumentalgruppene som dukket opp da Shadows-bølgen veltet inn over landet. Gruppen fikk tidlig nære relasjoner til den populære vokalgruppen The Key Brothers. Norske plateselskaper, den gang som nå, var svært så skeptiske til nye bølger i popmusikken, så det tok tid før de våget å satse på innspillinger med de nye gitargruppene. Den første innspillingen The Quivers gjorde, var en kopiversjon avdanske Cliffers "Django", med folkemelodien "Piken i dalen" på baksiden. Denne ble gitt ut på våren 1962, og regnes som Norges første plateinnspilling i Shadows-format.

Men The Quivers tok av for alvor først etter en omfattende sommerturne og en seier i Norgesmesterskapet for Shadowsband. The Quivers besetning var stabil gjennom hele karrieren - med Arne Schulze på sologitaren, Tor Myrseth på rytmegitar, Jan di Leggerini spilte bass, mens Robert Kristiansen trakterte trommene.

"Piken i dalen" raste rett inn på VG's Ti på topp i september 1962. Året etter ga gruppen ut en singel med "M for Mad" på a-siden. Hvilket var en nesten sammenhengende trommesolo, tydelig inspirert av Shadows-låten Little B.

I Arne Schulze hadde gruppen en original, vågal og aggressiv gitarist, som ga gruppen en spesiell sound. Lenge etter at piggtrådmusikken var gått av mote, gikk Schulze under tilnavnet "Norges beste gitarist".

Frem til 1966 ga gruppen ut i alt 10 singler. De fleste av dem besto av a-sider med velkjente folkemelodier og skillingsviser, som f.eks, "Barndomshjemmet", "De nære ting", "Gärdebylåten" og "Utsikt fra Fløien". B-sidene bestod som regel av Schulze-komposisjoner.

Det meste og beste av The Quivers er utgitt på en samle-CD (Triola/Mälarmusik). Deler av den ovenstående tekst er hentet fra Arve Strømsæthers sleve notes til denne CD'en.